top of page

Leerlingen van De Noordwijkse School laten robots dansen


Drie enthousiaste vaders op De Noordwijkse School zijn een pilot begonnen met het werken met Robots. Vanuit hun eigen ervaring en beroep zagen zij een kans om moderne technologie te combineren met de grenzeloze fantasie van kinderen. In hun zoektocht naar een sponsor haakte al snel SDB Software Development aan, een bedrijf in software ontwikkeling voor de overheid en bedrijfsleven. SDB vindt het belangrijk dat kinderen al in een vroeg stadium bekend raken met de onbegrensde mogelijkheden van software ontwikkeling.

Met deze sponsor had De Noordwijkse School al snel de benodigde materialen bij elkaar en ging hiermee aan de slag. Een groepje leerlingen van groep 3 werkt met een grappig klein robotje genaamd Ozobot . Dit apparaat op wielen sturen zij aan door middel van kleurencodes. De robot herkent 600 codes en weet door de verschillende kleurencombinaties of hij rechtsaf of linksaf moet, maar hij kan ook springen of dansen. De 6-jarige leerlingen moeten deze robot een opdracht laten uitvoeren op papier of zij bedenken zelf een parcours. Ruimtelijk inzicht is hierbij een voorwaarde om tot goed resultaat te komen en dan is het resultaat magisch.

De leerlingen van groep 8 hebben een andere uitdaging; zij krijgen les in programmeren via de computer en sturen zo hun zelfgebouwde robot aan. Zij werken aan een spannend nieuw project in de vorm van een microcontroller die Arduino heet. De leerlingen worden uitgedaagd iets te bedenken, te programmeren en uit te voeren. Dat kan van alles zijn. Het begint simpel met het aansturen van een motortje, lampjes of geluid maar kan leiden tot grotere projecten.

Belangstellenden zijn van harte welkom op de Open Dag om een kijkje te komen nemen bij dit spannende project van De Noordwijkse School. De Open Dag van De Noordwijkse school is op donderdag 18 juni van 9.00 – 12.00 uur. Op deze ochtend is het mogelijk de school in bedrijf te zien en informatie te krijgen over het uitdagende onderwijsaanbod op deze dynamische school.


bottom of page