top of page

De Noordwijkse School viert burendag


In het kader van de Nationale Burendag, die officieel op 23 september plaatsvindt, heeft De Noordwijkse School op vrijdag 22 september haar buren uitgenodigd. De omwonenden werden ontvangen met koffie en zelfgebakken cake. De leerlingen van groep 4 zongen ‘het Burenlied’ voor buren en belangstellende ouders. Traditiegetrouw hadden leerlingen en omwonenden ook dit jaar diverse levensmiddelen ingezameld om te overhandigen aan één van de buren van De Noordwijkse School, de Voedselbank. Zo proberen we als school een steentje bij te dragen aan een samenleving die we met elkaar maken.

Milou Wakka bedankte namens De Voedselbank: “Wat fijn dat jullie ook dit jaar weer zoveel levensmiddelen hebben ingezameld. Helaas zijn er nog steeds mensen die niet genoeg geld hebben om voldoende boodschappen te kopen, in Noordwijk zo’n 25 huishoudens. Zij zullen erg blij zijn met alle lekkere dingen die jullie met elkaar bijeen hebben gebracht!”.

Hierna vond buiten de feestelijke onthulling plaats van een nieuwe minibieb door Lupe en Joaquín, leerlingen uit groep 4. In deze bieb staan boeken die iedereen gratis mag lenen of omruilen tegen een ander boek. Een minibieb is er voor alle bewoners in de buurt, iedereen mag een boek lenen, ruilen of boeken uit zijn of haar eigen boekenkast toevoegen. Zo kunnen we van elkaars boeken genieten. Dit mooie houten kastje is geplaatst op de schoolmuur langs de Hoogwakersbosstraat 14, zodat elke buurtbewoner er terecht kan, ook buiten schooltijden.


bottom of page