top of page

Ridderspelen ter afsluiting thema Middeleeuwen

Donderdag 8 juli klonk het gekletter van zwaarden en het gejuich van ridders vanaf het plein van De Noordwijkse School. Deze dag werd het schoolthema” De middeleeuwen” afgesloten met heuse ridderspelen.


De afgelopen 10 weken hebben de leerlingen in de verschillende ateliers alles geleerd over de middeleeuwen. Bij aardrijkskunde, natuur en techniek, geschiedenis en via de kunst kregen zij iedere week meer informatie. Van Ridder Pascal en ridder Jan van “Ridders op school” leerden de leerlingen alles om zelf een goede ridder of jonkvrouw te worden. Naast zwaardvechten, torens bouwen, paardrijden en draken tikkertje leerden de leerlingen ook elkaar te helpen en samen te werken.


In de bovenbouw werden de skills nog uitgebreid naar hakbijl gooien en aardappel hakken met een zwaard. Maar natuurlijk leerden zij ook met pijl en boog schieten en alles over de middeleeuwse wapens en kleding.


De dag begon op het voorplein waar een heuse roofvogelshow was voor de hele school. Met een kleine aanvulling van de Noordwijkse Meeuwen was dat een spannende ervaring.


Het was een dag om niet meer te vergeten!Comentarios


bottom of page