top of page

Kleuters

De weg die een kind op De Noordwijkse School aflegt, begint meestal in de kleuterklas. Bijna vier jaar, voor het eerst naar school… Vol spanning en verwachting beginnen kinderen aan deze reis. Samen met een nieuwe juf, vriendjes en vriendinnetjes nieuwe dingen ontdekken, ervaren, onderzoeken en leren.

VEILIGE OMGEVING
We staan voor een veilige omgeving, waarin een kleuter kan en mag zijn wie hij is. We geven de kinderen de ruimte om eigen initiatief te kunnen tonen en vinden dit van groot belang. Daarnaast speelt de relatie leerling – leerkracht een grote rol binnen ons kleuteronderwijs. Een kleuter heeft behoefte aan warmte, veiligheid, rust, duidelijkheid en structuur. Wij bieden dat te allen tijde.

PROGRAMMA

Wij geloven er in dat het beschikbaar stellen van een breed aanbod helpt om kleuters nieuwsgierig en leergierig te krijgen en houden. We bieden ons brede aanbod gekaderd aan, door in thema’s te werken waarop alle lesstof is aangepast. De informatiestroom krijgt een rode draad. We halen de buitenwereld naar binnen met thema’s zoals verzamelen, onderwaterwereld en bouwen. We spreken tot de verbeelding met thema’s als sprookjes en liefde.


IN DE PRAKTIJK

Tijdens het thema “Sprookjes” besteden we bijvoorbeeld aandacht aan de letter “W” van Wolf en de letter “R” van Roodkapje. Daarnaast zal het getal 7 een grote rol spelen (7 geitjes, 7 dwergen). Er wordt gewerkt aan de fijne motoriek door het plakken van een snoephuis. De moraal van het sprookjesverhaal staat centraal tijdens de lessen sociale vaardigheden.

ATELIERONDERWIJS OP MAAT

Daarnaast krijgen de kleuters ook les van atelierdocenten. Zij geven Engelse les, Spaanse les, muziekles, drama en kunst. Iedere week besteden we ook veel aandacht aan sport. We gaan op woensdag gymmen in de grote gymzaal en gebruiken ook de toetstellen uit de kleine speelzaal. Ervaring heeft ons geleerd om tot deze vorm van atelieronderwijs te komen. De kleuters krijgen les op hun eigen niveau en binnen hun eigen spanningsboog. Zo kunnen ze van alle vakken een beetje proeven en zijn ze, naast geprikkeld, met deze solide basis tevens goed voorbereid op hun verdere carrière bij ons op school.


VAKLESSEN

Spaanse les 
Dramales 

Kunstles
Gymles in de grote gymzaal
Engelse les 
Muziekles

 

 

 

bottom of page