top of page
Koningsspelen 2021.JPG

HB ONDERWIJS

Heeft jouw kind niet voldoende aan het reguliere onderwijsprogramma wat het nu volgt? Voelt het zich op school regelmatig niet begrepen? Hoeft het voor de meeste opdrachten niet echt zijn/haar best te doen? En zorgt dit thuis en op school voor spanning en frustratie? Past het kind zich aan, waardoor het zichzelf niet meer kan zijn? Dan is ons hoogbegaafdheidsonderwijs misschien iets om in overweging te nemen. Groep 5/6 en groep 7/8 zijn groepen waar hoogbegaafde kinderen zich fijn en uitgedaagd voelen.

 

PLAATSING
Kinderen die een plek krijgen in groep 5/6 en/of 7/8 worden geplaatst n.a.v. een traject met de huidige school van het kind en het samenwerkingsverband. 

WAAR WORDT IN GROEP 5/6 en 7/8 AAN GEWERKT?
Een goed stel hersens hebben is mooi, maar als je niet weet wat je ermee moet doen, dan kom je niet ver. Daarom is er in onze HB-groepen veel aandacht voor doorzetten, net een stapje verder gaan en leren leren. Zo stellen alle kinderen doelen voor zichzelf op, leren ze na te denken over hoe zij zelf in elkaar zitten, leren zij hun grenzen op te zoeken, werk in te plannen en verantwoordelijkheden te nemen/dragen. Aangezien de kinderen sneller door de basisstof heen gaan dan de gemiddelde leerling, is er tijd over voor extra (eigen gekozen) projecten gericht op het verbeteren van sociale vaardigheden, cognitieve vaardigheden en studievaardigheden. Dit alles in een vertrouwde omgeving, waarbij alles met elkaar besproken kan/mag worden.

WE HOREN ER ALLEMAAL BIJ
Naast deze speciale benadering binnen de HB-groepen willen we de kinderen ook leren/laten ervaren hoe zij op een juiste manier kunnen werken en spelen met de kinderen uit andere klassen. Daarom volgen de kinderen Engels en gym met hun leeftijdsgenoten en zitten ze tijdens de ateliers met elkaar in dezelfde leeftijdsgroep. Dit wordt door iedereen als heel positief ervaren, gezien je hierdoor niet op een eiland belandt, maar net zo bij de school hoort als iedere andere groep. The best of both worlds, zodat je samen met jouw kind, vol vertrouwen de toekomst in kunt.

LEERLINGEN UIT DE HB-GROEP:
“Onze groep is uitdagend op je eigen niveau!”
“Onze groep is een tweede thuis, ook al is het school.”
“In onze groep is iedereen anders, maar toch is ook iedereen gelijk.”
“Je hebt goed contact met de hele school." 

bottom of page